הורות לילד עם בעית קשב וריכוז יכולה להיות הורות מתישה ומאתגרת עד מאד. הורים רבים מתארים תחושה כי גידול ילד אחד עם הפרעת קשב וריכוז קשה ומעייפת כמו גידול לפחות שלושה ילדים ללא הפרעה. ההורים מרגישים בודדים במערכה ופעמים רבות חשים רגשות אשמה על תפקודו הנמוך של הילד. ואם לא די בכך הסביבה מתייחסת להורים ככאלו שאינם שמים גבולות לילדם, ו אינם מצליחים לשלוט בילדם, כך שבעצם האשם בהם. ואם לא די בכל אלו, קיימים גם הקשיים האובייקטיבים של הילד, והצורך להתמודד עם משברים וקשיים הפוקדים ילדים עם הפרעת קשב וריכוז.
הדרכת הורים היא כלי חשוב עבור הורים של ילדים עם בעיות קשב וריכוז. הדרכת הורים מספקת תמיכה, עזרה והכוונה בדילמות הייחודיות שהורים של ילדים עם בעיות קשב נתקלים בהן במהלך גידול ילדיהם. הדרכת הורים יכולה להתבצע במקביל לטיפול בילד, או ללא קשר לטיפול. לעיתים יש עדיפות כי האדם המטפל בילד ידריך גם את הוריו, ולעיתים תהיה הבחירה להפריד בין המטפלים.
בהדרכה עצמה מביאים ההורים דילמות וארועים מחיי היום יום עם ילדם, בעזרת המטפל לומדים לבחון את הארוע, להבין את מקור התגובות להתנהגותו של הילד ואת מאפייני החשיבה הקשורים לילד ולקשייו. לעיתים מזהים דפוסי חשיבה לא יעילים ביחס לילד למשל: "הוא בחיים לא יצליח", "שום דבר לא יעזור לו", או מחשבות שליליות ביחס להורות כגון:" אם אני לא מסוגל לגרום לילד שלי לשבת בארוחה משפחתית כנראה שאני הורה גרוע". המטפל, יחד עם ההורים מנתח את הארועים השונים ובעזרת הבנה מחודשת ונקודות מבט שונות על אותם ארועים, קובעים דרכי פעולה חדשים לארועים שונים. ההורים לומדים כי לעיתים השינוי לא יבוא מהילד אלא מהדרך בה הם מבנים את הסביבה שלו.
הדרכת הורים יכולה לתת מענה בתחומים שונים בהקשר להפרעת קשב וריכוז אצל ילדים:
1. הבנה טובה יותר של ההפרעה, מקורה וההתמודדות עמה
2. פתרון קונפליקטים כגון מריבות על שעורי בית, שעת שינה וקימה, סידור החדר, מריבות בין אחים וכו. ניהול נכון של כעסים, סמכות הורית וגבולות.
3. פתרון קונפליקטים בין בני הזוג בנוגע לילד עם הפרעת קשב וריכוז.
4. הכלה של תחושות קשות של ההורים כלפי ילדם, ואפשרות לפרוק כעסים ומתחים במקום בטוח ולא שיפוטי.
5. לימוד אסטרטגיות המאפשרות התמודדות מוצלחת עם קשיי הילד, והבנייה של סביבה תומכת ומפרה עבורו ועבור משפחתו
למידע נוסף או תיאום פגישה התקשרו 1-800-657-657