אנשים עם הפרעת קשב וריכוז הם בעלי סיכוי גבוה יותר לגירושין/פרידות במערכות יחסים או למערכות יחסים סוערות במיוחד. פעמים רבות ניתן לראות זוגיות שבה פרטנר אחד הוא בעל הפרעת קשב וריכוז, ובן הזוג השני הוא דמות טיפולית המפצה על חסרי וקשיי האחר. בתחילה הדבר אינו בעייתי בהכרח, ואף יכולים להיות לו יתרונות, אולם עם הזמן, כתוצאה מגורמים שונים כמו התגברות חוסר האיזון בין בני הזוג, המאמצים הרבים שעליו להשקיע כדי לפצות על קשיי הפרטנר, דעיכת ההתלהבות הראשונית, חשיפה למלוא היקף ההפרעה ותחושה שעזרתו נלקחת כמובן מאליו, רבים הסיכויים כי בן הזוג ללא ההפרעה יפתח רגשות שליליים כלפי הפרטנר והקשר.
תלונות אופייניות של בני זוג ללא הפרעת קשב וריכוז כלפי האדם עם ההפרעה יכולות להיות: "אני לא חשובה- הוא תמיד שוכח את יום הנישואין שלנו". "למה תמיד החלב נשאר על השיש?". "אי אפשר לנהל שיחה כי הוא לא באמת מקשיב". "זה כמו להיות נשואה לילד". "הוא מתפרץ ואומר דברים מעליבים". גם כשבן או בת הזוג יודעים שדברים אלו ונוספים אינם נובעים מזלזול או ניסיון לפגוע, קשה לזכור זאת כשבן הזוג שכח למשל את יום ההולדת, וקשה לשמור על סבלנות כשחוזרים הביתה אחרי היום עמוס ולחוץ לבית מבולגן עם מקרר ריק כי בן הזוג התחייב לעשות קניות אך שכח (אבל כן הספיק לפזר נעליים, גרביים ושלל דברים נוספים ברחבי הבית).
קושי נוסף של אנשים עם הפרעת קשב וריכוז בזוגיות הוא נטייתם להשתעמם במהירות. הם נוטים למצות מערכות יחסים במהירות בשל הצורך שלהם בריגוש וחידוש תמידי והקושי שלהם בשגרה. בתחילת מערכת יחסים יש בדרך כלל התלהבות וצורך בפעולות רבות, אולם החלק הקשה בזוגיות, ובמיוחד עבור אנשים עם הפרעת קשב וריכוז הוא ההתמדה והשגרה. כאשר הזוגיות הופכת להיות רוטינית, אנשים עם הפרעת קשב וריכוז מתקשים להתמיד, ויתכן שיגרמו לפירוקה בשל חוסר עניין. גם האימפולסיביות שלהם תורמת לכך, וכשמתעורר קונפליקט או ריב הם עלולים להתפרץ בצורה שתרתיע מאוד את הצד השני, לזרוק עלבונות או "לשבור את הכלים" ולהכריז על פרידה.
על מנת לפתור בעיות בזוגיות הקשורות להפרעת קשב וריכוז, ניתן לבחון סוגיות בזוגיות כגון חלוקת הנטל של המטלות השגרתיות, כיצד לשמר את הזוגיות לאורך זמן גם כאשר השגרה מאיימת לפגוע וכיצד לנהל ריבים ללא התפרצויות והצהרות אימפולסיביות ופוגעות. הטיפול כולל את שני בני הזוג, ומקנה גם לפרטנר ללא ההפרעה הבנה על ההפרעה וכלים להתמודדות.
למידע נוסף או תיאום פגישה התקשרו 1-800-657-657