אנשים עם הפרעות קשב וריכוז מתאפיינים בקושי בדחיית סיפוקים, ויסות עצמי ואימפולסיביות. מאפיינים אלו עלולים להוביל אנשים עם הפרעות קשב וריכוז לבצע התנהגויות מסוכנות באופן אימפולסיבי ולא שקול, כשהם אינם מבינים באותו רגע את ההשלכות האפשריות של מעשיהם. מגוון ההתנהגויות המסוכנות הוא גדול וכולל בין היתר נהיגה מסוכנת, קיום יחסי מין לא מוגנים, עבירה על החוק, השתתפות בקטטות, שימוש מופרז באלכוהול או סמים והימורים. כמו כן, קיימות מגוון התנהגויות שאינן מסכנות את השלמות הפיזית, אך בהחלט מסכנות תחומי חיים החשובים לאדם, למשל התפרצויות העלולות לפגוע או לסיים מערכות יחסים או להוביל לפיטורים.
התנהגויות אימפולסיביות ומסוכנות יכולות להגיע גם כפיצוי על ליקויים בהתנהלות המגיעים בשל הפרעת קשב וריכוז. כך למשל, אדם עם הפרעת קשב ששוב עומד לאחר לפגישה יכול להגביר את המהירות ולבצע עקיפות מסוכנות על מנת לא לעמוד במצב זה שוב. הפיצוי הוא לא רק בפועל אלא גם במובן של תדמית, שלעיתים בעלי הפרעות קשב וריכוז, במיוחד הצעירים יותר, בוחרים לפתח תדמית של מופרעים, סטלנים, לא אכפתיים וכן הלאה מאשר להיחשב כטפשים או לא מוצלחים. בהתאם, וכאמור, גם בשל מאפייני ההפרעה, הם יבחרו בהתנהגויות מסוכנות המתאימות לאותו דימוי.
עם הזמן, הסביבה של בעלי הפרעות קשב וריכוז המתנהגים באופן אימפולסיבי ומסוכן מתחילה לפתח ציפיות מהתנהגותם. למשל, בני כיתתו של תלמיד עם הפרעת קשב שיצפו ממנו לזרוק הערה חצופה ומצחיקה ואף יעודדו אותו לעשות כן, מבלי לחשוב על ההשלכות שיש לדבר על לימודיו. לעיתים לא מדובר רק בציפיות לא פורמאליות, והתנהגותו האימפולסיבית של האדם עלולה להעלות אותו על שביל המעודד התנהגויות מסוכנות – למשל נער שנפלט ממערכת החינוך בשל קשייו, החל להסתובב עם נערים נוספים שנפלטו ממסגרות ולמד מהם לשתות, להשתמש בסמים ולבצע עבירות על החוק, עד שבסופו של דבר נתפס ונפתח לו תיק במשטרה, דבר שהשליך גם על שירותו הצבאי וכן הלאה.
כשאנשים עם ADD או ADHD מבצעים התנהגויות מסוכנות, הם נמצאים בסיכון גבוה יותר לנזק מאנשים אחרים המבצעים את אותה ההתנהגות, בשל מאפיינים נוספים של ההפרעה. כך למשל, אנשים עם הפרעות קשב המשתמשים בסמים נמצאים בסיכון גבוה יותר להתמכרות מאנשים אחרים. ביצוע פעולה אימפולסיבית בנהיגה שם אותם ואת סביבתם בסיכון גבוה יותר לתאונה, כיוון שבנוסף לאותה פעולה, תשומת הלב שלהם לסביבה לוקה בחסר, כך שהם עלולים למשל לא לשים לב שהמרחק בין שתי מכוניות בנתיב אליו הם עוברים אינו גדול מספיק כשהם מזגזגים באימפולסיביות בין נתיבים.
למידע נוסף או תיאום פגישה התקשרו 1-800-657-657